Title

Achter Atelier Mestdagh schuilt een verhaal van ambacht en kunst, kleur en licht, traditie en innovatie,… een toewijding aan de glasraamkunst.

mestdagh_icoonAtelier Mestdagh staat voor…

Atelier Mestdagh: gespecialiseerd in restauratie glasramen

Atelier Mestdagh is al 3 generaties lang gespecialiseerd in de glasraamkunst. Het Atelier Mestdagh is gespecialiseerd in restauratie en conservatie van glasramen, creëren van nieuwe glasramen, herbestemming van glasramen, isolerende- en verlichtingstoepassingen voor glas-in-lood.

Bij restauratie glasramen worden hedendaagse technieken gecombineerd met de Internationale richtlijnen van het Corpus Vitrearum. Atelier Mestdagh staat voor kwaliteit en draagt respect voor de authentieke materialen hoog in het vaandel.

Glasraamkunst met een hedendaags karakter

Atelier Mestdagh is van vele markten thuis.

Bij restauratie glasramen, gaat aan elk project een grondige analyse vooraf zodat het oorspronkelijke karakter van de glasramen intact blijft. Minimale interventie en omkeerbaarheid zijn basisprincipes. Duurzaamheid en kwaliteit staan centraal, evenals respect voor authentiek materiaal en de artistieke waarde van het kunstwerk.

Creatie en uitvoering van nieuw glas-in-lood is naast conservatie/restauratie glasramen een even belangrijke activiteit binnen Atelier Mestdagh. Atelier Mestdagh fungeert als glasraamcentrum waar Ingrid Meyvaert werkt als huisontwerpster. Ook externe kunstenaars of architecten zijn welkom voor de uitvoering van hun ontwerpen.

Vandaag de dag staan heel wat kerken en kapellen leeg en wordt er actief op zoek gegaan naar een nieuwe bestemming voor de glasraamkunst. Atelier Mestdagh adviseert regelmatig architecten en bouwheren om de glasraamkunst een nieuwe bestemming te geven.

Omdat natuurlijk licht niet altijd voorhanden is of het gewenste resultaat geeft, zijn er verschillende kunstmatige oplossingen waardoor de pracht van de glasraamkunst niet verloren gaat. Het gebruik van bijvoorbeeld LED-verlichting kan een grote meerwaarde zijn om het glasraam kunstmatig te belichten en de juiste aandacht te geven.

De laatste jaren is het Atelier Mestdagh zich meer en meer gaan toeleggen op het isoleren van glasramen. De prachtige kunstwerken zijn vaak van een onschatbare waarde en vanuit een milieubewust standpunt is het belangrijk de ruimtes voldoende te isoleren. Atelier Mestdagh denkt actief met de klant mee en biedt hiervoor verschillende oplossingen.

Restauratie glasramen, een ambacht apart

Atelier Mestdagh is een ambachtelijk atelier met een grote liefde voor het vak. Bij restauratie glasramen, herbestemming en nieuwe glasramen gaat men steeds met de grootste zorg te werk om het mooiste en beste resultaat te bereiken.