Onze visie

Ambachtelijke vaardigheid & Traditie

Atelier Mestdagh bestaat sinds 1947 en is zo het oudste atelier in België. Het is een uniek atelier op het vlak van glasraamkunst en staat bekend om zijn uitmuntende ambachtelijke vakkennis en verfijnde glasschildertechniek. De stichter van het atelier, Albert Mestdagh, heeft zijn opleiding genoten bij Hendrik Coppejans, één van de grote Gentse Neogotische glazeniers. Sindsdien zijn de traditionele technieken en materiaalkennis van generatie op generatie overgeleverd en bewaard gebleven. Zo is Atelier Mestdagh het enige atelier met nog roots in de Neogotiek. Er wordt tot op heden gewaakt over het behoud van deze kennis en kunde. Alle aspecten van het ambacht, worden gerespecteerd en dit tot in de perfectie.

Creativiteit & Innovatie

De traditionele technieken en materialen worden in Atelier Mestdagh, creatief en innovatief toegepast. Daarnaast wordt er, in Atelier Mestdagh, ook ruimte gecreëerd voor experiment en onderzoek. Voor het ontwerp en de uitvoering van nieuwe glasraamprojecten wordt er wel vast gehouden aan glas-in-lood als kunstmedium. Maar onophoudelijk wordt er gezocht naar moderne vormgeving en nieuwe toepassingen. In het conservatie/restauratie atelier overheerst een hedendaagse aanpak, waarbij traditionele technieken worden geïmplementeerd waar nodig maar vooral ook worden aangevuld met hedendaagse conservatie/restauratietechnieken.

Kwaliteit & Perfectie

Atelier Mestdagh staat voor kwaliteit en perfectie, en dat in al haar projecten.

Atelier Mestdagh staat ook voor transparantie. Het is één van de doelstellingen van het Atelier Mestdagh om de glasraamkunst uit te dragen naar het grote publiek. Dit doen we door onder andere stageplaatsen aan te bieden, tentoonstellingen te organiseren, publiek toe te laten in rondleidingen of opendeurdagen.

Atelier Mestdagh staat bovendien voor een goede service. Elk project en elke klant zijn uniek. Wij proberen elke klant zo goed mogelijk te bedienen en te informeren. Een goede, eerlijke en open communicatie staat bij ons centraal. Het groot aantal tevreden klanten in het verleden overtuigt er ons van dat dit ook de juiste aanpak is voor de toekomst.